Szarvasmarha üzletág

Az Agrofeed Kft. vezető szerepe a magyarországi szarvasmarha takarmányozásában fokozatosan növekszik, amiben jelentős szerepe van a legújabb kutatási és gyakorlati eredmények felhasználásának. A szarvasmarha takarmányozás programunk célja, hogy ezeket az eredményeket termékeinkben megjelenítve megismertessük partnereinkkel, biztosítva így a szarvasmarhák maximális termelését, jövedelmezőségét és az állatok jó egészségi állapotát.

Az Agrofeed Szarvasmarha takarmányozási program három részből áll:

 • tejelő tehenek takarmányozási programja,
 • borjú és növendék takarmányozási program,
 • szakmai szolgáltatás

Saját vagy szerződéses, magyar és külföldi tapasztalatokkal rendelkező, egészségügyi szak-állatorvosainkkal teljes körű megelőzési, esetleges állategészségügyi problémák okainak és hátterének felderítésére irányuló szolgáltatást végeznek. Laborvizsgálatokkal megtámogatott és igazolt kezelési javaslatokat adnak. A termékek alkalmazásához állatorvosi konzultációs lehetőség áll a vevők rendelkezésére.

Az Agrofeed Kft. vevőköre és partnerei részére széleskörű, térítésmentes állatorvosi szaktanácsadást nyújt, amely magában foglalja a telep létesítéssel, istálló előkészítéssel, állományfogadással, neveléssel, hizlalással, tenyészállat előállítással kapcsolatos kérdéseket. Az Agrofeed munkatársai felkeresik a telepeket, tájékozódnak a körülményekről, segítenek a problémás helyzetek kiértékelésében és megoldási javaslatokat adnak.
Az állategészségügyi szolgáltatás kiterjed a megelőzési programokra, beleértve a vakcinázási programok kialakítását és ezek aktualizálását.

Az Agrofeed egyetemi és intézeti laboratóriumokkal való jó kapcsolat révén komplex elemzéseket és javaslatokat nyújt a legjobb eredmény elérése érdekében.

Ennek részei:

 • Körülmények hozzáigazítása az állatok igényeihez
 • Megelőzési és gyógykezelési programok 
 • A folyamatok nyomon követése

Az Agrofeed munkatársai hatékony megoldásokat kínálnak vírusos, baktériumos és gombás megbetegedések, továbbá parazitás bántalmak kezelésére, megelőzésére. Az egészséges állomány képes gazdaságos termelésre, ezért a betegség megelőzése, az egészségi állapot fenntartása mindkét fél érdeke.
 

 

Bizonyára Ön is nagy figyelmet fordít tejelő állományai tejtermelő képességeinek optimalizálására.  Ahhoz azonban, hogy szarvasmarhái genetikai képességeit javítani tudja, elengedhetetlen, hogy folyamatosan nyomon kövesse az állomány tápanyag-ellátását. 

Az Agrofeed Kft. ennek a kihívásnak tesz eleget, amikor a takarmányozás legújabb eredményeit felhasználva, gazdaságos körülmények között maximálisan kihasználja a nagytermelésű állományok genetikai képességét.

Engedje meg hogy megismertessük az Agrofeed Kft. szarvasmarha takarmányozási programjával!

 • A program elsődleges célja, hogy olyan kiváló termékeket kínáljon Önnek, amelyek minden időszakban biztosítják a kiegyenlített táplálóanyag ellátást és a hatékony tejtermelést.
 • Az Agrofeed Kft. takarmányozási program elősegíti a magas szárazanyag felvételt, ami biztosítja a kiváló energia és fehérje ellátást.
 • Kialakítja a bendőmikróbák maximális hatékonyságát, ami előfeltétele a takarmányok, különösen a rostok feltárásának, emésztésének. 
 • A takarmányozási program alkalmazásával növekszik tehenei élettartama és javul az állomány szaporodásbiológiai állapota.
 • A takarmányozási program lehetőséget nyújt arra, hogy a tejelő állományok tejtermelő képességét Ön gazdaságos körülmények között és maximálisan kiaknázhassa. 
 • A program keretében biztosított speciális termékek alkalmazkodnak az Ön telepének tömegtakarmány bázisához.


Az Agrofeed szarvasmarha takarmányozási program elengedhetetlen része, hogy megrendelőink kérdéseire és kéréseire maradéktalan válaszokat, gyors és pontos megoldásokat alakítsunk ki. 

Így szolgáltatásaink között megtalálható:

 • a takarmányok beltartalmi vizsgálata,
 • a takarmányadag optimalizálása, melynek segítségével az Ön tehenei folyamatosan magas és gazdaságos termelést tudnak biztosítani, 
 • az állategészségügyi szolgáltatás, melynek keretében az anyagcsereprofil vizsgálatainak segítségével megelőzhetjük és csökkenthetjük a megbetegedések számát,
 • valamint azoknak a gazdasági elemzéseknek az elkészítése, melyekből egyértelmű válaszokat kaphat állománya takarmányellátásának költségeiről.