Saját vagy szerződéses, magyar és külföldi tapasztalatokkal rendelkező, baromfi-egészségügyi szak-állatorvosainkkal teljes körű megelőzési, biobiztonsági, vakcinázási programokra vonatkozó, esetleges állategészségügyi problémák okainak és hátterének felderítésére irányuló szolgáltatást végeznek. Laborvizsgálatokkal megtámogatott és igazolt kezelési javaslatokat adnak, kokcidiosztatikum programok kialakításában tudnak részt venni. A gyógyszeres termékek fejlesztése, gyártása és raktározása állatorvosi felügyelet mellett történik. A termékek alkalmazásához állatorvosi konzultációs lehetőség áll a vevők rendelkezésére.

Az Agrofeed Kft. vevőköre és partnerei részére széleskörű, térítésmentes állatorvosi szaktanácsadást nyújt, amely magában foglalja a telep létesítéssel, istálló előkészítéssel, állományfogadással, neveléssel, hizlalással, tenyészállat előállítással kapcsolatos kérdéseket.
Az Agrofeed munkatársai felkeresik a telepeket, tájékozódnak a körülményekről, segítenek a problémás helyzetek kiértékelésében és megoldási javaslatokat adnak.

Az állategészségügyi szolgáltatás kiterjed a megelőzési programokra, beleértve a vakcinázási programok kialakítását és ezek aktualizálását.

 • Vitamin, ásványi anyag és takarmány kiegészítő programok elemzése
 • Kokcidiosztatikum programok minősítése
 • Vakcinák és azok alkalmazásának értékelése, javaslatok a programok aktualizálására 

Az Agrofeed lehetőséget biztosít helyszíni állományvizsgálatokra a szükségesnek ítélt kiegészítő vizsgálatokkal együtt. Az állományszemlék kiterjednek a tartási és takarmányozási körülményekre, különös tekintettel a hőmérsékleti, szellőztetési viszonyokra, levegő minőségi vizsgálatokra, megvilágítási és fényerősségi kérdésekre, ivóvíz és takarmány minőségre, valamint az ezekhez való hozzáférhetőség biztosítására. Az állatok tartási helyükön való szemléje, a betegek helyszíni vizsgálata, az elhullottak erre a célra kialakított helyiségben való kórboncolása szintén a diagnosztikai szolgáltatás része. Az Agrofeed egyetemi és intézeti laboratóriumokkal való jó kapcsolat révén komplex elemzéseket és javaslatokat nyújt a legjobb eredmény elérése érdekében. Ennek részei:

 • Körülmények hozzáigazítása az állatok igényeihez
 • Megelőzési és gyógykezelési programok 
 • A folyamatok nyomon követése

Az Agrofeed munkatársai hatékony megoldásokat kínálnak vírusos, baktériumos és gombás megbetegedések, továbbá parazitás bántalmak kezelésére, megelőzésére. Az egészséges állomány képes gazdaságos termelésre, ezért a betegség megelőzése, az egészségi állapot fenntartása mindkét fél érdeke.

 

 

Teljes körű takarmányozási szaktanácsadás, előkeverék ajánlat és takarmányreceptúra készítés, receptúrák fejlesztésével kapcsolatos közös szakmai munka, újdonságok megismertetése.

 1. Cégre, baromfitelepre szabott takarmányozási programot kínálunk jelenlegi és leendő partnereink számára. Olyan előkeveréket (panel, premix, koncentrátum) ajánlunk, melyet a takarmánykeverő üzem megfelelően képes bedolgozni és a keveréktakarmány magas szinten lesz képes kielégíteni az adott állomány táplálóanyag igényét. Ehhez elengedhetetlen ismerni az adott takarmánykeverő üzem műszaki lehetőségeit, állapotát.
 2. Premix- és keveréktakarmány receptek beltartalmi és költség optimalizálása, a baromfi egyes életszakaszainak, fejlődési és teljesítmény igényének megfelelő beltartalmi összetételű takarmánysorok összeállítása, a takarmány fázisok etetési idejének és mennyiségének meghatározása.
 1. telepre adaptált, költséghatékony takarmánysorok összeállítása (baromfitelep állapota, technológiai lehetőségei, teljesítményi elvárásai szerint), a takarmány alapanyagok beltartalmi értékeinek meghatározása, a keverési receptúrák összeállítása és igény szerint a takarmánysorok árának kalkulációja.
 2. A partnerek takarmány és premix receptúráinak ellenőrzése, a receptek karbantartása, az alapanyag változások követése.
 3. Az Agrofeed műszaki szakemberei segítenek a takarmánykeverő üzemek műszaki, szakmai problémáinak megoldásában, a felújítások tervezésében, a jelentkező gyártástechnológiai problémák megoldásában, akárcsak a különböző takarmány alapanyagok bedolgozási problémáinak megoldásában.

 

Az Agrofeed Kft. a baromfi neveléssel, tartással összefüggő, az eredményességet javító minden tevékenységre, munkafolyamatra kiterjedő szaktanácsadással segíti partnereink munkáját.

Szakembereink a telepeken előre egyeztetett módon, hiba feltárást, beruházásokkal kapcsolatos tanácsadást végeznek. A teljes körű telepi menedzsment szolgáltatás elemei, a szellőztetés-levegő minőség, alom minőség, istállók felkészítése, hőmérséklet, ivóvíz, fényprogramok, stb. és bármilyen újító, javító jellegű helyben végzett szaktanácsadást ölel fel.

 • Baromfi telepek, nevelőépületek, technológiai berendezések tervezése, kivitelezése. Régi telepek korszerűsítése, hatékonyságnövelés érdekében.
 • Baromfi telepek menedzselése, munkaszervezés, szakmai anyagokkal történő segítés.
 • Telepi higiénia, járványvédelem és az állategészségügyi előírásokkal kapcsolatos elvárások kidolgozása, kialakítása, betartatása.
 • A szervizperiódus munkafolyamatainak megtervezése, gyors, minőségi munkavégzés kivitelezés. Mosó-, fertőtlenítőszerek rotálásának szervezése.
 • Higiéniai mintavételezés, víztisztító-berendezések fontosságának kiemelése, alkalmazásuk, vízvizsgálatok.
 • Az almozás jelentőségének, különböző alomanyagok jellemzőinek ismertetése.
 • Napos fogadás és az első heti nevelés szervezése. A takarmányfázisok számának, mennyiségének ajánlása, megfelelő fizikai megjelenítésű takarmányok jelentőségének ismertetése a nevelés folyamán. Preventív vitaminozási program kialakítása.
 • A nevelés időszakában felmerülő technológiai problémák megoldására tett javaslatok: fűtés, szellőztetés, páratartalom, alomkezelés, fényprogram.
 • Brojler állományok esetén a leszedés gazdasági és technológiai fontosságának ismertetése. A szállításkor előforduló minőségi problémák kivédése, csökkentése. Higiénia és járványvédelem betartása.