Kutatás-fejlesztés

Az Agrofeed Kft. minőségi termékekkel és alapanyagokkal látja el hazai és nemzetközi piaci partnereit. A modern állattenyésztés genetikai, tartástechnológiai és takarmányozási elvárásainak, termelési célkitűzéseinek megfelelően elkészített pemix- és keveréktakarmány receptjeink a legkorszerűbb kutatási és gyakorlati eredmények és nemzetközi ajánlások figyelembe vételével készülnek.

A vállalat fejlesztési munkája elsősorban arra irányul, hogy hatékonyan működő, az állatok korcsoportnak megfelelő igényeit kielégítő termékek kerüljenek kidolgozásra. Az ezernél is több takarmány előkeverék jelentős hányada egyedi igényekre épülő, az állatfaj és fajta igényei mellett a telepi körülményeket is maximálisan figyelembe vevő termék. 

A fejlesztési munkában a hazai és külföldi szakirodalom, az alapanyag gyártók kutatásainak eredményei, az etetési kísérletek és szakembereink gyakorlati tapasztalata mellett jelentős mértékben építünk partnereink szakembereinek szakmai tapasztalatára, mely fejlesztéseinket jelentős mértékben segíti.

A Lovászpatonán 2011. óta működő és a 2014-es évben teljesen felújított kísérleti telepünk a sertés premix- és keveréktakarmány fejlesztés fontos helyszíne. Mielőtt partnereinknek nagyüzemi kipróbálásra ajánlanánk új termékeinket, a 200 kocás telep adta lehetőségeket kihasználva teszteljük ezek hatékonyságát, az elérhető termelési és közgazdasági eredményeket. A lovászpatonai telep lehetőségeit kihasználva itt kívánjuk felépíteni baromfi teszt telepünket is 2018-ban.