Belagro Trade Fair - 2020

Harmincadik alkalommal került megrendezésre 2020. szeptember 29. és október 4. között a minszki Belagro Trade Fair, melyre nemzetközi szinten 13 országból több mint 360 kiállító cég érkezett.

A rendezvényen az ország és a régió legtöbb jelentős mezőgazdasági cége jelen volt. A Magyar Exportfejlesztési Ügynökség és a Minszki Magyar Nagykövetség szoros közreműködésének köszönhetően a nemzeti standon összesen 22 cég jelenhetett meg, melyből négy – az Agrofeed, a Bábolna Tetra, a Woodstock és az Innovaster – személyesen is képviseltette magát. A vásáron az élelmiszeripari vállalatok kiállító standjai mellett a résztvevőknek lehetőségük volt a kiállított életnagyságú mezőgazdasági gépeket és tenyészállatokat személyesen is megtekinteni.


A képen Nikita Anzselika Alexandrovna Belorusz Gazdasági Miniszter helyettes asszony látható

A méreteivel és modernségével is kiemelkedő magyar stand minden nap számos látogatót vonzott, a vírushelyzet ellenére a hat napos nemzetközi esemény alatt több sikeres tárgyalás és találkozó valósult meg a magyar cégek és külföldi partnereik között. A magyar cégek eredményesnek ítélték meg a kiutazást, külön hálásak voltak az Ügynökség támogatásával megszervezett bilaterális és céges találkozókért. Vladimir Vladimirovich Grakun, a Belarusz Köztársaság mezőgazdasági és élelmiszerügyi miniszterhelyettese a záró ünnepségen külön köszönetet mondott a minisztérium nevében Magyarországnak a vásáron való részvételért. Az Agrofeed Kft.-t az export üzletág részéről Toperczer Tamás képviselte.


A képen Ivan Krupko Mezőgazdasági Miniszter fog kezet kollégánkkal