Gyárak

Jasznogorszk

Az Agrofeed Kft. 2016 októberében adta át új premix üzemét a Tula megyei Jasznogorszkban.
A jasznogorszki üzem Oroszország legújabb és legkorszerűbb premix üzeme. A gyár évi 60 ezer tonna premix és koncentrátum gyártását teszi lehetővé. 
A Premix üzem két Van Aarsen technológián alapuló, teljesen automatizált, 1400m2-es vertikális gyártóvonallal rendelkezik.  Az üzem kiszolgálását 1200m2-es vállalati irodaépület, 50 silóból álló tartálycsoport, 5000 m2 alapanyag és késztermék raktár és mindkét vonalat kiszolgáló automata zsákoló és palettázó berendezés teszi lehetővé. A gyár egyik legfontosabb eleme a legkorszerűbb műszerekkel felszerelt 250m2-es labor. 

Szalkszentmárton

Magyarország középső régiójában, Szalkszentmárton település határában (Nagyvadas) található Európa egyik legkorszerűbb premix-, koncentrátum és prestarter gyártó üzeme, amelyet 2005-ben, EU támogatással építettünk fel, majd 2010-ben, saját erős beruházással bővítettünk, modernizáltunk évi 40 ezer tonna kapacitással.

Mindkét üzemünkben:

  • A biztonságos és megbízható minőségű termékek előállítását a legkorszerűbb, holland Van Aarsen technológiai elemek garantálják, így többek között a SID és MID mikrokomponens adagolók, a fluid rendszerű gyorskeverők, a dupla kondicionálással ellátott granuláló vonalak. Az üzem automatizált vezérlése teljes egészében kizárja az emberi tévesztés lehetőségét. Az üzem automata vezérlését az indulást követően szinkronizáltuk Microsoft Navision vállalatirányítási rendszerünkkel, így a gyártási folyamat elemei egymással közvetlen kapcsolatban, tökéletes összhangban biztosítják az elvárt gyors, pontos és hibamentes tevékenységet. Az azonosíthatóság és nyomonkövethetőség alapja a folyamat minden részterületén alkalmazott vonalkódos rendszer. 
  • A beérkezett alapanyag LOT számmal, termék és vevő azonosító kóddal kerül a gyártási folyamatba, a számítógépes rendszerbe, amely alapján abszolút biztonsággal kereshetők vissza a folyamat bármely szakaszában. Vonalkódos vezérlés alapján történik a silók töltése, az előkészítés, az összemérés, az előkeverékek és félkész termékek kezelése. A késztermékek azonosítása tökéletes biztonságot nyújt az egy időben készleten levő több száz értékesítésre váró termékünk kezelése során. A gyorskeverők 2 perc alatt képesek tökéletes homogenitású késztermék előállítására, a legkisebb bemért mennyiség esetén is. A rendszeres kontrollok eredményei lényegesen jobb értékeket mutatnak a nemzetközi követelményeknél. A homogenitás CV értéke premixek esetében nem haladja meg a 2,5%-ot, takarmányoknál pedig a 7%-ot. Korszerű automata lezsákoló vonalak és a palettázást végző ABB robot zárják a késztermék előállítás folyamatát.