Célunk egy adott sertéstelep termelési szintjéhez igazodó, költség-hatékony takarmányozási program kialakítása.
A program elemei:
- Alapanyag kontroll
- meglévő alapanyagok számbavétele,
- új alapanyagok alkalmazásának lehetőségei, tájékoztatás piaci tendenciákról,
- szükség szerint alapanyag mintavétel, beltartalmi vizsgálat, minőségi kontroll (toxin),
- a laborvizsgálatokat saját laborunkban vagy külsős laborral végeztetjük
- készletgazdálkodás
- Keverőüzem áttekintése
- technológiai lehetőségek felmérése,
- szükség esetén javaslatok a hatékonyság növelésére
- gyártott késztakarmány minőségi kontrollja
- beltartalmi, minőségi (sav-, peroxidszám, toxin)
- szemcseméret meghatározás, rosta analízis
- Telepi tartási-, etetési technológiához, és genetikára adaptált takarmány receptúrák kialakítása
- fázisok meghatározása a technológiai lehetőségek figyelembe vételével
- modern igényeket kielégítő formulázás
- erős külföldi szakmai háttér támogatással
- egyedi beltartalmi paraméterek alkalmazása a receptezésnél
- szükség esetén egyedi termékek, előkeverékek készítése
- Évszak hatások figyelembe vétele, nyári speciális ajánlatok készítése
- Folyamatos tájékoztatás fejlesztésekről, újdonságokról
- Etetési kísérletek koordinálása, kiértékelése